Subvencionisani krediti preko Sosijete ženeral banke

Bez autora
Sep 05 2012

Predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Frederik Kuan najavio je da će ta banka učestvovati u vladinom programu subvencionisanih kredita srpskoj privredi. Kuan je rekao da se nada da će taj program biti operativan do kraja ove sedmice i da će zahvaljujući tom programu Vlade Srbije klijetni te banke moći da finansiraju svoje projekte, odnosno refinansiraju obaveze. Vlada Srbije je 30. avgusta donela uredbu koja će omogućiti da se privredi odobri ukupno milijardu evra subvencionisanih kredita u narednih godinu dana, od čega bi 300 miliona evra trebalo da bude plasirano do kraja ove godine. Sosijete ženeral banka kod odobravanja kredita veoma vodi računa o riziku, odnosno o tome da klijent može da otplati kredit. Zbog toga je broj nenaplativih kredita dvostruko manji od proseka u Srbiji.

Subvencionisani krediti preko Sosijete ženeral bankeSosijete ženeral banka učestvovaće u vladinom programu subvencionisanih kredita srpskoj privredi, rekao predsednik Izvršnog odbora te banke Frederik Kuan.

Predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Frederik Kuan najavio je da će ta banka učestvovati u vladinom programu subvencionisanih kredita srpskoj privredi.

Na konferenciji za novinare Kuan je rekao da se nada da će taj program biti operativan do kraja ove sedmice i da će zahvaljujući tom programu Vlade Srbije klijetni te banke moći da finansiraju svoje projekte, odnosno refinansiraju obaveze.

Vlada Srbije je 30. avgusta donela uredbu koja će omogućiti da se privredi odobri ukupno milijardu evra subvencionisanih kredita u narednih godinu dana, od čega bi 300 miliona evra trebalo da bude plasirano do kraja ove godine.

Na pitanja kada bi moglo da počne odobravanje subvencionisanih kredita, Kuan je rekao da je cilj Sosijete ženeral banke da to bude u što kraćem periodu, ali da banka još ne zna detalje programa zato što ga vlada još priprema.

Kuan je napomenuo da Sosijete ženeral banka kod odobravanja kredita veoma vodi računa o riziku, odnosno o tome da klijent može da otplati kredit.

Zbog toga je, prema rečima člana Izvršnog odbora Sosiete ženeral banke Srbija Miroslava Rebića, broj nenaplativih kredita dvostruko manji od proseka u Srbiji. Prema podacima NBS, prosek nenaplativih kredita privredi je 21,4 odsto.

Govoreći o kreditima građanima, on je istakao da su gotovinski, refinasirajući i potrošački krediti koja ta banka odobri građanima skoro 99 odsto u dinarima.

"Kada su uzmu svi krediti koji koji su odobreni građanima, uključujući stambene i auto kredite, onda je učešće kredita u evrima 70 odsto", naveo je Rebić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik